Meditatie en mindfulness

Meditatie en mindfulness Eersel

Ben je op zoek naar een therapeut in de regio Eersel?

Mijn naam is Karin. Als gekwalificeerd therapeut en relatietherapeut ben ik geregistreerd bij de NFG en RBCZ.

Aandacht

Mediteren bestaat al duizenden jaren en wordt steeds vaker officieel aanbevolen door artsen en wetenschappers. Wie mediteert, maakt zijn geest scherp en helder. Daardoor kunt u gemakkelijker omgaan met de hectiek van alledag.

Mindfulness betekent het aandachtig zijn oftewel met je aandacht in dit moment zijn. Bij mindfulness is het de bedoeling om de aandacht te richten (focussen), bijvoorbeeld op het lichaam, de ademhaling of op de geluiden die je hoort.


Meditatie en mindfulness

Via verschillende meditaties leer je dit. Daardoor kun je gedachten, geluiden of ongewenste lichamelijke gewaarwordingen gemakkelijker loslaten, en word je er minder of niet meer door gehinderd. Door dit regelmatig te oefenen, krijg je steeds meer controle over waar je je aandacht op richt.

Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om piekergedachten te stoppen: op dergelijke momenten richt je bewust je aandacht op iets anders. Door meditatie te beoefenen leer je als het ware ‘de geest temmen’. Hierdoor leer je omgaan met spanning en stress.

Naast meditatie- en mindfulnessoefeningen die in therapie ingezet kunnen worden, bied ik ook groepstrainingen aan.

Meditatie en compassie
Meditatie en compassie >>
Mindfulness training
Mindfulness training >>

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Karin