Hooggevoeligheid

Onzekerheid therapie Eersel

Begeleiding bij hooggevoeligheid

Als je iemand bent die (hoog)gevoelig is dan kan het zijn dat prikkels bij jou intenser binnen komen. Je filter staat dan verder open dan bij mensen die niet zo gevoelig zijn. Dingen komen intens binnen, vaak gaat dit onbewust.

Mensen die hooggevoelig zijn pikken sfeer meteen op, ze lijken een soort speciale antenne te hebben voor de gevoelens van anderen en voor sfeer. Zeker negatieve emoties vang je dan haarfijn op. Als je dit nog niet goed weet kan het moeilijk zijn om je hiervoor af te sluiten.

hooggevoeligheid

Snel vol en moe

Dit kan ervoor zorgen dat je snel vol zit en je moe maken. Het kan ook boosheid tot gevolg hebben. Je zult dan mogelijk extra tijd nodig hebben om alleen te zijn om te ontladen en weer op te laden.

Het is belangrijk om te leren herkennen of de emotie van jou is of dat je iets oppikte uit de omgeving. Als het niet van jou is dan mag je het loslaten, het laten zijn en hoef je het niet op te lossen.

Vind je het lastig om hier mee om te gaan, maak dan een afspraak met mij. Ik ben bekend met (hoog)gevoeligheid en ik kan je in dit proces helpen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Karin

Neem contact op
Meer over:

Therapie Eersel - Home

Therapie Eersel

Ik ben Karin, therapeut.

In mijn praktijk Therapie Eersel ontvang ik mensen met allerlei klachten voor individuele therapie, mindfulness, emdr-therapie en relatietherapie.

Therapie Eersel >>Meer informatie
Voor meer informatie over onzekerheid, tips en lotgenotenverhalen, zie:
Therapie Eersel: bij Hooggevoeligheid in de regio Eersel, Hapert, Bladel, Reusel, Bergeijk, Veldhoven, Valkenswaard, Eindhoven. Je bent welkom.